2024-04-14 16:01:00

Peçeteye istek devri bitti - Cumartesi Sabah Haberleri - 04/14 16:01

Peçeteye istek devri bitti - Cumartesi Sabah Haberleri
Peçeteye istek devri bitti - Cumartesi Sabah Haberleri
Peçeteye istek devri bitti - Cumartesi Sabah Haberleri
Geçen günlerde Instagram'da bir videoya denk geldim. Genç kadın önce DJ kabinine geçip o daracık alanda dans etmeye başlıyor. Ardından cep telefonunu çıkarıp diğer elini de DJ'in beline atıp selfie çektirme telaşına düşüyor. Tüm bunlar olurken DJ de konsantrasyonunu bozmadan çalmak için çabalıyor.
Birkaç gün sonra İstanbul'un ünlü kulüplerinden birine gidiyorum. Adam dans ederek kabine yaklaşıp elindeki bardağı DJ setinin köşesine bırakıveriyor. Birinin eli bardağa çarpsa binlerce dolarlık alet direkt çöpe... İlerleyen saatlerde bir başkası DJ'in yanına gidip ısrarla çok sevdiği bir şarkıyı çalmasını istiyor. DJ'in çaresizliği bütün vücut diline yansıyor.
Artık kime sorsanız sevdiği bir DJ ismi veriyo. Remix nedir, featuring ne anlama geliyor, az çok biliyoruz. DJ'leri takip ediyor, çıktıkları kulüplere gidiyoruz. Ama itiraf edelim hala DJ performanslarını izlerken özensiz hatta kimi zaman sinir bozucuyuz. O zaman ne yapmalı? Aslında ne yapmamalı?

BİR HİKAYE ANLATIYORUZ
DJ David Şaboy, kulübe gelenlerin birçoğunun kendilerini şarkılara teslim etmediğine dikkat çekiyor. "Biz hazırladığımız setlerle bir hikaye kuruyoruz. O hikayenin bir parçası olmak yerine önceden bildikleri şarkıların çalınmasını istiyorlar. Yeni bir şarkı keşfettiğimde duyduğum heyecanı, o şarkıyı çaldığımda dinleyicilerde ne yazık ki göremiyorum" diyor. Bırakın şarkıyı, şarj aleti, pil isteyen bile oluyormuş.
DJ Hakan Kabil'i en çok rahatsız eden ise istek şarkı meselesi. "İyi bir DJ yapacağı yerinde şarkı seçimleriyle ortak memnuniyeti yaratacaktır" iddiasında. Bir de ilginç bir tespiti var:
"Bence şarkı istemek uymakta zorlandığımız ortamı kendimize dönüştürme alışkanlığımızdan geliyor. Bir mekana gittiğinizde hangi tarzda müzik çalındığını bilmiyorsanız bile ortalama 3-5 şarkıda rahatlıkla anlayabilirsiniz. Yani herkesin keyfi yerindeyse ve tek eğlenemeyen sizseniz, istek şarkınız çaldığında sizden başka hiç kimse eğlenemeyecek demektir."
DJ Mahmut Orhan ise dinleyicileriyle fotoğraf çektirmekten ve onlarla sohbet etmekten mutlu olduğunu söylüyor. Rahatsız olduğu konu ise müziğini yaparken çok donuk suratları ve mutsuz insanları görmek: "Bunlar beni zorluyor. Çünkü performansımı yaparken çok keyif alıyorum ve beni dinleyen insanların da bundan keyif aldığını görmek istiyorum."

İşte DJ'leri en fazla huzursuz eden hareketler...
Şarkı isteğinde bulunmak, daha önce çalınan bir parçayı tekrar istemek:
Peçeteye istek yazıp gönderme devri geçmişte kaldı. Ortada bir gerçek var. DJ'ler şarkıları rastgele sıralamıyor, o şarkılar bir kurguyla arka arkaya çalınıyor
"Şarkı benim telefonumda var, telefonu sete bağlayıp çalalım" demek: Eğer DJ istediğiniz şarkının kendisinde olmadığını söylüyorsa büyük olasılıkla sizi rencide etmeden kibarca reddetmeye çalışıyordur.
Israrcı olmayın.
DJ setine dokunmak: Binlerce dolarlık aletlerin bulunduğu o bölge DJ'in kutsal alanı. Saygı gösterin.
DJ kabinine girmek: DJ'ler performansları sırasında rahat hareket edebilecekleri bir alana ihtiyaç duyuyorlar. O alanı işgal etmeyin. Çantanızı, paltonuzu da kabine değil, girişteki vestiyere bırakın. Kabinin başına dikilip yüksek sesle sohbet etmeyin.
DJ'lerin kişisel alanına saygı göstermemek: Selfie çektirmek için ısrarcı olmayın. Telefonunuzu DJ'in yüzüne yapıştırıp flaşlı çekim yapmayın. Çalarken sohbet etmeye çalışmayın. Sürekli sorular sorarak onu bunaltmayın. DJ'liğe merak saldıysanız bu mesleği öğreten kurslar ve internetten ücretsiz edinebileceğiniz sayısız program var.

ETKİNLİK ROTASI
Yarın Salon'un yeni etkinlik serisi Gezgin Salon'un ilk konseri için Beykoz Kundura Fabrikası'ndayız. Hem mekanın benzersiz atmosferinin tadını çıkaracak hem de güzel müzik dinleyeceğiz. Gece boyunca birçok isim arka arkaya sahnede olacak. O isimleri de sayalım: Kiasmos, Pantha du Prince, Pional, Men With A Plan, Mindshifter ve Büber.
Son dönemde biraz sessiz kalsa da son yılların en çok konuşulan isimlerinden biri Iggy Azalea. Avustralya'nın hip hop dünyasına armağanı. Beyonce ile turneye çıktı, J-Lo'nun albümüne konuk oldu. Fancy ve Ariana Grande ile düet yaptığı Problem sayesinde dünyanın tanıdığı Azalea, 21 Ekim'de Küçükçiftlik Park'ta konser verecek.
2024-04-14
 Serenay Sarıkaya: İçim kıpır kıpır}

Serenay Sarıkaya: İçim kıpır kıpır

Sevgilisi Kerem Bürsin ile güzel bir yaz geçiren Serenay Sarıkaya, Bebek'te görüntülendi."İÇİM KIPIR KIPIR"Sarıkaya, başrolde olduğu “Fi” dizisinin ikinci sezon çekimleri için sabırsızlandığını söyledi. Cesur sahneleriyle gündeme gelen güzel oyuncu, “İkinci sezon çok heyecanlı olacak, o yüzden içim ...

Read More »