2024-03-14 06:47:40

Mezarlık bilgi sistemi uygulamaya geçirildi - Güney Haberleri - 03/14 06:47

Mezarlık bilgi sistemi uygulamaya geçirildi - Güney Haberleri
Mezarlık bilgi sistemi uygulamaya geçirildi - Güney Haberleri
Mezarlık bilgi sistemi uygulamaya geçirildi - Güney Haberleri
Mersin Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından hazırlanan Mezarlık Bilgi Sistemi Projesi hayata geçirildi. Akbelen Mezarlığı başta olmak üzere mezarlıklara kurulmaya başlanan sistem ile yakınlarının mezarlarını ziyaret eden vatandaşlara büyük kolaylıklar sağlanacak.

ÜÇ DİNDE DUA
Vatandaşlar, Mezarlık Bilgi Sistemi ile ziyaret edecekleri mezar yerlerinin sözel bilgilerinin yanı sıra, mezar yerinin görsellerine, konumlarına, 3 dinde mezar yeri ziyaret adabı ile ilgili bilgilere, cenaze hizmetlerine online başvuru yapabilecek. Vatandaşlar, dilek ve şikâyetlerini sistem üzerinden iletebilecek ve mezar yeri ziyareti esnasında mobil cihazları ile sistem üzerinden 3 dinde dua okutabilecek. Görme ve işitme engelli vatandaşların kullanımına uygun olan sistemde tapusu olmayan, boş olan mezar yerlerinin tespiti yapılarak, Akbelen Mezarlığı başta olmak üzere mezar yeri tahsisi ile ilgili mağduriyetlerin giderilmesi sağlanacak. Mezarlık Bilgi Sistemi temelde internet tarayıcıları ile birlikte çalıştığı için internet bağlantısı olan her vatandaş, dünyanın her yerinden sisteme ulaşabilecek.
2024-03-14
 Kuzey Kore'den ABD ve Japonya'ya flaş tehdit - Amerika Haberleri}

Kuzey Kore'den ABD ve Japonya'ya flaş tehdit - Amerika Haberleri

Kuzey Kore, resmi devlet ajansı KCNA aracılığıyla, nükleer silahlar kullanarak Japonya'yı batırmak ve son füze denemeleri sebebiyle BM Güvenlik Konseyinde Kuzey Kore'ye yaptırım uygulanmasını destekleyen ABD'yi küle çevirmek ve karanlığa batırmakla tehdit etti.Kuzey Kore'nin dış ilişkiler ve propaga...

Read More »