2024-04-18 03:00:44

Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik’e FETÖ gözaltısı! - Son Dakika Haberler - 04/18 03:00

Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik’e FETÖ gözaltısı! - Son Dakika Haberler
Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik’e FETÖ gözaltısı! - Son Dakika Haberler
Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik’e FETÖ gözaltısı! - Son Dakika Haberler

Fetullahçı Terör Örgütü'ne yönelik operasyonlar kapsamında dün sabah flaş bir gelişme yaşandı. Başdanışmanı Fatih Gürsul ByLock kullanıcısı olduğu gerekçesiyle tutuklu bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik de FETÖ üyeliği suçlamasıyla gözaltına alındı.

Aynı zamanda Cumhuriyet Halk Partisi Yüksek Disiplin Kurulu üyesi de olan eski hakim Celal Çelik, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ'nün avukat yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında Ankara'daki adresinde gözaltına alındı ve sorgusu yapılmak üzere İstanbul'a getirildi.

İŞTE DIGITÜRK PROTESTO BELGESİ

Bilindiği gibi Fetullahçı Terör Örgütü'nün medya yapılanmasına ilişkin yürütülen çalışmalar çerçevesinde FETÖ'ye ait STV, Kanaltürk, Bugün TV ve S Haber gibi kanalların 8 Ekim 2015 günü Digitürk'ten çıkarılmasına karar verilmişti. Celal Çelik'in de FETÖ kanallarının Digitürk'ten atılması ardından bu platformu protesto ederek üyeliğini sonlandırdığı ortaya çıktı. 2 Kasım 2015 günü Digitürk Genel Müdürlüğü'ne dilekçe veren Çelik'in dilekçesinde; "Digitürk adli şirketinizin … numaralı üyesiyim. Siyasi tasarruflar nedeniyle kanal sayısını azalttığınızdan üyeliğimi sonlandırmak istiyorum" dediği belirlendi.

FETÖ'NÜN ALGISINA DESTEK

Celal Çelik'in Twitter hesabından FETÖ'nün AK Parti hükümetini hedef alan algı operasyonları çerçevesinde başlattığı karalama kampanyalarının birçoğuna mesajlarıyla destek verdiği anlaşıldı. @celalcelik2 adresli hesabından birçok siyasi içerikli mesaj paylaşan Çelik, 2 Mart 2014'te Fethullahçı teröristlerin açtığı 'Başçalan' isimli sosyal medya hesabının propagandasını da yapmış. Aynı zamanda bu hesaptan "Ey Tayyip, şu an evdeyim. Anlarsın ya!..." Ahlak zabıtalarını, valilerini denetime beklerim" dediği belirlendi.

Celal Çelik bir başka tweetinde ise; "Ayakkabı alırken, kutusu kalsın dedim! Evde midem bulanmasın ve midesizlerin ihtiyacı karşılansın diye... hırsızlara duyurulur.." ifadelerini kullandığı görüldü. Çelik'in FETÖ'nün yasadışı ses kayıtlarıyla ilgili de sosyal medyada paylaşımlarda bulunduğu, bu kayıtların sanki gerçekmiş gibi propagandasını yaptığı anlaşıldı.

Kılıçdaroğlu'nun avukatının, Aydın Doğan'ın CNN Türk'ünde de 15 Temmuz kanlı darbe girişiminin 'kontrollü' olduğu algısını oluşturmaya çalıştığı anlaşıldı. Geçtiğimiz 26 Temmuz'da Ahu Özyurt'un sunduğu Türkiye'nin Gündemi programına katılan Çelik, konuklardan Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu ile 'kontrollü darbe' tartışması yaşadı. Çelik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'kontrollü darbe' söyleminin arkasında olduklarını belirterek, "Kontrollü darbe diyen Genel Başkanımızın tamamen arkasındayız. Bu ifade kesinlikle doğru" dediği biliniyor.

2024-04-18
 Bursa’da faciadan dönüldü - Yaşam Haberleri}

Bursa’da faciadan dönüldü - Yaşam Haberleri

Edinilen bilgiye göre, önceki gün Orhaneli kavşağında meydana gelen kazada vince yüklü betondan yapılmış T şeklindeki direği görmeyen sürücü vincin yanına yanaştı. Kavşaktan dönmeye çalışan vinçte bulunan beton direk otomobilin arka camından içeri girdi. Arka koltukta kimsenin olmaması faciayı önler...

Read More »