2024-05-03 13:22:45

Kuraklık Kızılırmak’ı vurdu - Yaşam Haberleri - 05/03 13:22

Kuraklık Kızılırmak’ı vurdu - Yaşam Haberleri
Kuraklık Kızılırmak’ı vurdu - Yaşam Haberleri
Kuraklık Kızılırmak’ı vurdu - Yaşam Haberleri

Sivas'ta etkili olan kuraklık barajlardaki doluluk oranını dörtte bir seviyesine düşürürken birçok küçük ırmak da kurudu. Kuraklıktan Kızılırmak da nasibini aldı. DSİ verilerine göre Kızılırmak'ta su seviyesi son yılların en düşük seviyesine ulaştı. Kızılırmak'ta su seviyesinin düşmesi ile yer yer karşıdan karşıya yaya geçmek mümkün hale geldi.

NEDENİ KÜRESEL ISINMA
Cumhuriyet Üniversitesi Çevre Mühendisliği bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Değirmenci, su seviyesinin düşüşünü küresel ısınmanın etkilerini bağlayarak, yağışların mevsiminde yağmadığını vurguladı. Değirmenci, "Bölgesel olarak da Türkiye genelinde de pek çok içme suyu barajları, göller, göletlerde de su seviyesi düşmüş durumda. Mevsim itibari ile bu yıl bu bölgede yağışlar gecikti ve yeteri kadar yağış yok. Kızılırmak'ın suyunun azalmasının tek sebebi de bu. Küresel ısınma nedeni ile yağışlar eskisi gibi normal mevsiminde yağmıyor" dedi.

Yüksel MENEKŞE / SABAH

2024-05-03
 Kilyos’ta dalgalara kapılan genç kız boğuldu - Yaşam Haberleri}

Kilyos’ta dalgalara kapılan genç kız boğuldu - Yaşam Haberleri

Sarıyer'n Kilyos beldesindeki Kurtköy Piknik ve Sahil Alanına akrabalarıyla birlikte gelen ve burada denize giren 19 yaşındaki Gaye Koçtürk, dayısı Gültekin Nural, dayısının oğlu Alper Nural ve komşuları İsmail Keskin ile birlikte dalgalara kapıldı. Çevredekilerin jandarmaya haber vermesinin ...

Read More »