2024-03-25 16:37:01

Pazar kuracak yer bulamıyorlar - Güney Haberleri - 03/25 16:37

Pazar kuracak yer bulamıyorlar - Güney Haberleri
Pazar kuracak yer bulamıyorlar - Güney Haberleri
Pazar kuracak yer bulamıyorlar - Güney Haberleri
Mersin merkez Mezitli ilçesinde, geçimlerini kurdukları pazarlarda sattıkları meyve ve sebzelerle sağlayan pazarcı esnafının pazar yeri sıkıntısı sürüyor. Mevcut pazar yerinin yetersiz olduğunu kaydeden pazarcılar, yeni ve modern bir alan yapılmasını istiyor. Mersin Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Fuat Kalkan, "200 üyemiz belediyeye yıllık ücret ödüyor ama Viranşehir'deki pazar yerinde ancak 60 esnaf tezgâh kurabiliyor. Mezitli Belediyesi esnafımızın hakkını gasp ediyor" dedi. CHP'li Neşet Tarhan yönetimindeki Mezitli Belediyesi'yle iki temel sorun yaşadıklarını kaydeden Kalkan, "Birinci sorunumuz, pazar yeri tahsisi, denetlemesi gibi konularda odanın görüşünün alınmaması. İkinci sorunumuz ise yetersiz olan mevcut pazar yerlerinin genişletilmemesi ya da başka yere tahsisinin yapılmaması. Çoğu esnafımız alan yetersizliği yüzünden tezgâhını kuramıyor, evine ekmek götüremiyor" diye konuştu.

PROTOKOLE UYMUYOR
Esnafın mağdur olmaması adına Mezitli Belediyesi'yle protokol imzalandığını belirten Kalkan, "Protokolde, 'Belediye, açık veya kapalı semt pazarlarının tayin ve tespitinde yönetmelikler doğrultusunda oda ile birlikte hareket etmeyi, oda da semt pazarında doğmuş ve doğacak sorunların çözümü için her zaman belediyeyi bilgilendirir' maddesi yer alıyor. Fakat belediye bu protokole uymuyor. Esnafın derdi çözülmüyor, oda görmezden geliniyor. Denetleme komisyonunda 1 kişi de odadan olsun diyoruz. 'Olmaz' diyorlar. Bunu yaparak yönetmeliği çiğniyorlar" dedi.



TEZGÂH KURAMIYORLAR
Mezitli Viranşehir'de dere kenarına kurulan hafta başı pazarında çoğu esnafın alan yetersizliği yüzünden pazar kuramadığını belirten Kalkan "200 esnafımız yıllık ücretlerini belediyeye ödüyor. Fakat, hafta başı kurulan pazarda 60 esnafımız ancak yer bulabiliyor. Diğer esnaflarımız ücretlerini ödemelerine rağmen zorluk yaşıyorlar. Biz ya başka bir yere tahsis yapılsın ya da mevcut yer genişletilsin istiyoruz" diye konuştu.
2024-03-25
 Robotlar kupa için savaşacak - Güney Haberleri}

Robotlar kupa için savaşacak - Güney Haberleri

Yakın Doğu Üniversitesi Robotik Futbol Takımı NEUIslanders, FIFA'nın düzenlediği Dünya Kupası olan RoboCup'a katılmak üzere Japonya'ya gitti. Nurullah Akkaya, Berk Yılmaz, Ersin Aytaç, Görkem Say ve Mustafa Arıcı'dan oluşan ekip, 31 Temmuz'a kadar Japonya'nın Nagoca kentinde yapılacak olan RoboCup't...

Read More »