2024-05-02 15:20:26

Yağmur altında Yörük göçü - Akdeniz Haberleri - 05/02 15:20

Yağmur altında Yörük göçü - Akdeniz Haberleri
Yağmur altında Yörük göçü - Akdeniz Haberleri
Yağmur altında Yörük göçü - Akdeniz Haberleri
Antalya'nın Korkuteli ilçesinde yapılacak olan 29'uncu Altın Kiraz Yağlı Pehlivan Güreşleri öncesi, Yörük Göçü düzenlendi. Sağanak yağmur altında gerçekleştirilen Yörük göçü Korkuteli 100. yıl Atatürk Stadı'ndan başlayıp, Cumhuriyet Meydanı'na kadar devam edip tekrar stadyumda sona erdi.

YÖRÜKLER EN ÖNDE
Türkiye'nin değişik bölgelerinden gelen Yörüklerin de büyük ilgi gösterdiği organizasyonda konuşan Korkuteli Altın Kiraz Güreş ağası ve Antalya Yörük İl Beyi Hamdi Sarıca, "Bir milletin ilelebet var olabilmesinin kendi kültür ve geleneğini gelecek nesillere taşıyabilmesi ile mümkün olduğunu söyledi. Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Gökce ise, "Ne zaman bu ülkenin bekası tehlikeye girse ilk meydana inen Yörükler olmuştur. Biz de kültürümüze sahip çıkmaya devam edeceğiz" dedi.
2024-05-02
 Robotlar kupa için savaşacak - Güney Haberleri}

Robotlar kupa için savaşacak - Güney Haberleri

Yakın Doğu Üniversitesi Robotik Futbol Takımı NEUIslanders, FIFA'nın düzenlediği Dünya Kupası olan RoboCup'a katılmak üzere Japonya'ya gitti. Nurullah Akkaya, Berk Yılmaz, Ersin Aytaç, Görkem Say ve Mustafa Arıcı'dan oluşan ekip, 31 Temmuz'a kadar Japonya'nın Nagoca kentinde yapılacak olan RoboCup't...

Read More »