2024-04-12 17:44:31

Dedektif köpeklere adli tıp eğitimi - Yaşam Haberleri - 04/12 17:44

Dedektif köpeklere adli tıp eğitimi - Yaşam Haberleri
Dedektif köpeklere adli tıp eğitimi - Yaşam Haberleri
Dedektif köpeklere adli tıp eğitimi - Yaşam Haberleri
Kan kokusunu bulmak için yetiştirilen dedektif köpekler, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Bahçesi'nde özel eğitimden geçti. Öğretim üyesi ve Adli Bilimciler Derneği Başkanı Prof. Dr. Hamit Hancı, bu eğitim sayesinde köpeklerin, olay mahallinden cesedi taşınmış kişilerin izlerini, ceset parçası olmasa da bulabileceğini söyledi.

KAN LEKELERİNİ BULDULAR
İtfaiye gibi resmi kurumlardan getirilen görev köpekleri, Hamit Hancı'nın denetiminde gerçekleşen çalışmada toprağa saçılmış, bez parçalarına veya ağaçlara bulaşmış kan lekelerini başarıyla tespit etti. Hamit Hancı, su altında kalan cesetlerin bulunmasına yönelik dedektör köpeklerinin yetiştirilmesi ve kokunun bir delil olarak kabul edilmesinin gerekli olduğunu da belirtti.

Özel eğitimli köpekler, kan lekelerinin olay yerinde yaralanıp kan kaybeden sonra da oradan ayrılan kişilerin bulunmasında da kullanılacak.
2024-04-12
 Emlak vergisinde ağır yüke izin vermeyiz - Ekonomi Haberleri}

Emlak vergisinde ağır yüke izin vermeyiz - Ekonomi Haberleri

Maliye Bakanı Naci Ağbal, KDV'den emlak vergisi itirazlarına, faiz oranlarından büyüme rakamlarına kadar birçok konuda önemli açıklamalar yaptı. aHaber'in yayınına katılan Ağbal, yılsonuna kadar vergilerle ilgili bir düzenleme yapma planları bulunmadığını bildirdi. Son dönemde emlak vergilerinde mey...

Read More »