2024-05-01 14:23:44

100 milyon hasta acil servise koştu - Güney Haberleri - 05/01 14:23

100 milyon hasta acil servise koştu - Güney Haberleri
100 milyon hasta acil servise koştu - Güney Haberleri
100 milyon hasta acil servise koştu - Güney Haberleri
Her yıl hastanelerin acil servisine Türkiye'nin nüfusundan daha fazla insanın başvurduğu bildirildi. Yıllık bakılan hasta sayısının 100 milyonu aştığını açıklayan Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Başhekim Yardımcısı Acil Tıp Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Sebe, "Acil servis başvurularında çoğunluğu acil olmayan hastalar oluşturuyor. Hatalarımıza öncelikle aile hekimine ve polikliniklere başvurmalarını, aksi takdirde acil servislere başvurmalarını öneriyoruz" dedi.

MEVSİM DEĞİŞİKLİĞİ
Mevsim değişikliklerinden dolayı acil servise başvuran hasta sayısında artış olduğunu kaydeden Sebe, "Bu dönemde viral hastalıklar artıyor. İshal, kusma vakaları çok görülüyor. Sulardaki enfeksiyon oranları da artıyor. Buna bağlı semptomlar, mevsim geçişlerinin kötü olmasından dolayı gribal enfeksiyon durumları artmış durumda. Günlük hasta sayılarımız 400-500 civarındayken şu sıralar 900'lere ulaşıyor. Bunun giderek artacağını düşünüyorum" diye konuştu. Gribal enfeksiyonlarda bol sıvı alınmasını öneren Sebe, "Bu semptomlar için gribalde bol sıvı alınıp, C vitaminli taze meyve sebzeyle beslenilmesi lazım. Mutlaka dinlenilmeli. Devam ederse ateş ve nefes almalarda sıkıntı varsa hastaneye gitsinler. Çok fazla dışarı çıkmasınlar ve toplu yerlere gitmesinler. Kapalı ortamlarda bulunmasınlar. Hasta kişiler maske taksın ve ellerini sıkça yıkasınlar. Hastalıkla mücadelede hijyen çok önemli" şeklinde konuştu.
2024-05-01
 ABD'den kasırga ile sarsılan Porto Riko'ya yardım}

ABD'den kasırga ile sarsılan Porto Riko'ya yardım

ABD'nin New York eyaleti ve kenti, art arda gelen kasırga felaketlerinden dolayı büyük bir yıkıma uğrayan Porto Riko'ya insani yardım malzemesi gönderdi.Yaklaşık 3 milyon 400 bin nüfusa sahip olan ve ABD'ye bağlı özerk bölge Porto Riko, içinde bulunduğu ekonomik krizin ardından, önce Irma, ardından ...

Read More »