2024-01-31 08:25:04

Hasta ve hasta yakınlarına terapi - Marmara Haberleri - 01/31 08:25

Hasta ve hasta yakınlarına terapi - Marmara Haberleri
Hasta ve hasta yakınlarına terapi - Marmara Haberleri
Hasta ve hasta yakınlarına terapi - Marmara Haberleri
Hasta ve hasta yakınlarına yönelik psiko ve sosyal bireysel görüşme yolu ile bilgilendirme ve danışmanlık desteğinin yanında grup terapisi uygulaması yaptıklarını belirten Sosyal Hizmet Uzmanı Filiz Er, "Haftalık grup terapileri, sosyal paylaşım grupları gibi organizasyonlarla hastaların kendilerini yalnız hissetmesi engelleye çalışıyoruz. Karşılıklı duygu ve sorunlarını paylaşabilecekleri, hastalık ve karşılaştıkları sorunlar hakkında birbirlerine destek olabileceklerini anlatıyoruz" dedi.

DESTEK OLUYORUZ
Bu gruplarda, hastalık hakkında bilgi vermenin yanında hastalık sürecinde oluşabilecek sorunlara baş etme yollarının öğretildiğini ifade eden Er, "Yaşanan sorunların birlikte konuşulması ve tartışılması gerekiyor. Özellikle hastalarımızda fiziksel hastalıklarının yanında depresif belirtiler sık karşılaştığımız bir durumdur. Hastanın yaşlı olması bu süreci daha da zor hale getirebiliyor. Hastalarımızla hastaneye yatışından itibaren bireysel görüşme yaparak hastayı ve ailesinin psikososyal durumunu değerlendiriyoruz. Hem hastayı hem de yakınlarını grup terapisine alıyoruz" dedi.
2024-01-31

Ne demiş? - Son Dakika Magazin Haberleri

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: Sen Karadenizli misin?MUHABİR: Evet, Orduluyum, nereden bildiniz?ERDOĞAN: Ben bilirim, Cumhurbaşkanıyım, sıradan biri değilim.

Read More »