2024-04-20 12:36:23

Ormanlarımızı hep birlikte koruyalım - Egeli Sabah Haberleri - 04/20 12:36

Ormanlarımızı hep birlikte koruyalım - Egeli Sabah Haberleri
Ormanlarımızı hep birlikte koruyalım - Egeli Sabah Haberleri
Ormanlarımızı hep birlikte koruyalım - Egeli Sabah Haberleri
Geçtiğimiz haftalarda Orman Genel Müdürlüğü görevine atanan Bekir Karacabey, Kurban Bayramı'nda İzmir'e geldi. Bayram tatili nedeniyle Orman Bakanlığı'nın tahsis ettiği orman ve mesire alanlarının vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördüğünü ifade eden Karacabey, bu alanlar dışındaki orman alanlarına girmenin yaz aylarında yasak olduğunu söyledi. Pikniklerde yakılan mangalların, kontrol edilmediği takdirde büyük yangın riski taşıdığına dikkat çeken Karacabey, sıcak havalarında bu riski en üst seviyeye çıkardığını vurguladı, "Piknik için ormanlık ve yeşil alanları tercih edenler, yaktıkları ateşin söndüğünden emin olmadan alandan ayrılmasınlar" uyarısında bulundu. Karacabey vatandaşların en ufak dumanı da ALO 177 Yangın İhbar Hattı'na bildirmelerini istedi. Orman Genel Müdürlüğü görevine atanan Bekir Karacabey, Kurban Bayramı arifesinde İzmir'e geldi. Orman yangınlarıyla mücadelede görev yapan yangın işçiler ve orman müdürleri ile bir araya gelerek bayramlarını kutlayan Karacabey, sorunlarını görüş ve önerilerini dinledi.

EĞİTİM VE BİLİNÇLENDİRME
İzmir Orman Bölge Müdürü Şahin Aybal'ın 1 Temmuz'da Menderes ve 25 Temmuz'da Bayındır İlçesi'nde meydana gelen orman yangınları ile ilgili brifingini de izleyen Karacabey, orman yangınları ile mücadelenin en önemli ayağının eğitim ve bilinçlenme olduğunu söyledi. Ağacın ve ormanın önemi bilincinin okul öncesi çağlarda çocuklara aşılanarak başlanmasının önemine dikkat çeken Karacabey, Orman Bakanlığı'nın tahsis ettiği orman ve mesire alanlarının bayram tatili ile birlikte büyük ilgi gördüğünü ifade etti. Ayrıca tahsis edilmeyen yerlerdeki ormanlara girilmesinin yasak olduğunu hatırlattı. Orman yangınları ile mücadelede görev alanların bayram tatili süresince gece-gündüz görevlerinin başında olacağını, orman alanlarında devriye gezileceğini belirten Karacabey, tüm vatandaşların mübarek kurban bayramlarını kutladı. Vatandaşların orman içinde gördükleri en ufak dumanı ALO 177 Yangın İhbar Hattı'na bildirmelerini isteyen Karacabey, "Orman yangınlarını en aza indirmek vatandaşların elinde" dedi.
2024-04-20
 Herkes kararlarına göre davranacak - Son Dakika Magazin Haberleri}

Herkes kararlarına göre davranacak - Son Dakika Magazin Haberleri

Eylül ayının düşük tempoda başlaması sizi yanıltmasın, bugünden itibaren Eylül'ün ruhunu yaşamaya başlıyoruz. Bu döngüyü adeta şafağın sökmesi gibi de algılayabilirsiniz. Son 3.5 yıldır çözümleyemediğiniz sorunların hal olduğuna bu ay şahit olacaksınız; hazır olun! Eylül ayının ilk haftası tahmin ed...

Read More »