2024-01-30 20:49:29

Uşak’a gerdanlık - Egeli Sabah Haberleri - 01/30 20:49

Uşak’a gerdanlık - Egeli Sabah Haberleri
Uşak’a gerdanlık - Egeli Sabah Haberleri
Uşak’a gerdanlık - Egeli Sabah Haberleri
Uşak tarihinin en büyük çevre yatırımlarından biri olarak gösterilen "Dokuzsele Deresi Islah Projesi" tamamlandı. DSİ 2. Bölge Müdürlüğü'nce yürütülen çalışmalarda 8 bin 700 metrelik bölgede taşkın koruma imalatları yapılırken; çevresine de yaklaşık 15 kilometrelik korkuluk döşendi. Orman ve Su İşler Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun kente vaadettiği proje ile kaderine terk edilmiş haldeki 8 bin 700 metrelik alan; adeta baştan yaratıldı. Dokuzsele Deresi "Uşak'ın gerdanlığı" oldu.
DSİ 2. Bölge Müdürlüğü'nce yürütülen çalışmalar kapsamında Sorkun Sel Kapanı ile Uşak Devlet Hastanesi arasında kalan 8 bin 700 metrelik alana çift taraflı betonarme duvar ve çeşitli uzunluklarda 26 adet menfez imalatı yapıldı. Uşak'ın vizyon projesi olarak gösterilen 30 milyon liralık dev yatırım sadece dere ıslahı ile kalmayacak. DSİ-Belediye işbirliği ile hayata geçirilen proje kapsamında Uşak Belediyesi 8 bin 700 metrelik hat boyunca uygun alanlara yürüyüş yolları; parklar; anfi tiyatrolar; piknik alanları inşa edecek. Projenin Uşak'ın yaşanabilir kentler sıralamasındaki yerini de üst sıralara taşıması bekleniyor.
2024-01-30
 İşçilere eğitim - Güney Haberleri}

İşçilere eğitim - Güney Haberleri

OSMANİYE Organize Sanayi Bölgesi'nde (OOSB) faaliyet gösteren fabrikada çalışan işçilere yönelik afet eğitimi verildi. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından verilen eğitimde kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer uyarı sistemleri, sivil savunma ekiplerinin kurulumu, ilk yardım gibi konulard...

Read More »