2024-05-05 00:48:06

Nintendo Switch Emulator Yuzu Resmen Kapatıldı, Devs Nintendo'ya 2,4 Milyon Dolar Ödeyecek - Dünyadan Güncel Teknoloji Haberleri - 05/05 00:48

Nintendo Switch Emulator Yuzu Resmen Kapatıldı, Devs Nintendo'ya 2,4 Milyon Dolar Ödeyecek - Dünyadan Güncel Teknoloji Haberleri
Nintendo Switch Emulator Yuzu Resmen Kapatıldı, Devs Nintendo'ya 2,4 Milyon Dolar Ödeyecek - Dünyadan Güncel Teknoloji Haberleri


Geçen ayın sonlarında Nintendo, en popüler Switch emülatörlerinden biri olan Yuzu’nun yapımcılarına karşı resmi olarak dava açtı. Pek çok kişi davanın tipik yasal bir şekilde devam etmesini beklese de, davanın Yuzu’nun lehine değil, zaten çözüldüğü ortaya çıktı.

Başına ikincisi “Yuzu’yu veya Yuzu’nun herhangi bir kaynak kodunu veya özelliklerini halka sunma, sağlama, pazarlama, reklam, tanıtım, satış, test etme, barındırma, klonlama, dağıtma veya başka şekilde ticaretini yapmayı” bırakacaktır. Buna ek olarak Yuzu’nun yapımcıları Nintendo’ya 2,4 milyon dolar tazminat ödemek zorunda kalacak.

Bunu duymak istemeyen biri bunu kabul etmezken, . Emülatörler geniş anlamda yasal olsa da Yuzu, Nintendo’nun şifrelemesini aşıyor ve görünüşe göre geliştiriciler, diğer hayırların yanı sıra taklit oyunları oynamak için gereken anahtarları elde etmek için ayrıntılı talimatlar sağladı. Yuzu’yu bir Patreon ile kâr amacı güden bir kuruluşa dönüştürmek de muhtemelen sorunlara yardımcı olmadı!

Discord’a Yuzu’nun ve belki de 3DS emülatörü Citra’nın kapatıldığını doğrulayan bir mesaj gönderildi; geliştiriciler her zaman korsanlıkla mücadele ettiklerini ve şimdi bazılarının emülatörlerini ne için kullandıklarını yeni fark ettiklerini oldukça inandırıcı olmayan bir iddiada bulundular.

“Bugün size Yuzu ve Yuzu’nun Citra’ya verdiği desteğin derhal geçerli olmak üzere durdurulduğunu bildirmek için yazıyoruz. Yuzu ve ekibi her zaman korsanlığa karşıydı. Projelere iyi niyetle, Nintendo’ya, konsollarına ve oyunlarına olan tutkumuzla başladık ve zarar verme niyetinde değildik. Ancak artık projelerimizin Nintendo’nun teknolojik koruma önlemlerini aşabileceği ve kullanıcıların yetkili donanım dışında oyun oynamasına izin verebileceği için geniş çapta korsanlığa yol açtığını görüyoruz. Özellikle, kullanıcıların yazılımımızı yayınlanmadan önce oyun içeriğini sızdırmak için kullanması ve meşru alıcıların ve hayranların deneyimini mahvetmesi bizi derin bir hayal kırıklığına uğrattı.

Bunun olmasına izin vermeye devam edemeyeceğimiz kararına vardık. Korsanlık hiçbir zaman niyetimiz olmadı ve video oyunları ve video oyun konsollarındaki korsanlığın sona ermesi gerektiğine inanıyoruz. Bugünden itibaren geçerli olmak üzere kod depolarımızı çevrimdışına çekeceğiz, Patreon hesaplarımızı ve Discord sunucularımızı sonlandıracağız ve yakında web sitelerimizi kapatacağız. Eylemlerimizin tüm yaratıcıların eserlerinin korsanlığını sona erdirmeye yönelik küçük bir adım olacağını umuyoruz.”

Bu konuda çok fazla diş gıcırdatılacağına eminim ama bariz olanı inkar etmeyelim. Evet, öykünme oyunun korunması açısından önemlidir, ancak The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom’ı resmi olarak piyasaya sürülmeden haftalar önce ücretsiz oynayan insanlar için aslında herhangi bir “oyun koruma” unsuru yoktur.

Bunun öykünmenin geleceği açısından ne anlama geldiği belirsizliğini koruyor. Yine, öykünmenin kendisi yasal olmaya devam ediyor, Yuzu’nun başını belaya sokan şey Nintendo Switch oyunlarının şifresinin çözülmesi ve anahtarların atılmasıyla ilgili diğer şeyler. Yani emülatörler var olmaya devam edecek – muhtemelen biz konuşurken birileri yeni bir şey üzerinde çalışıyor – ama Yuzu ile aynı şemaya dayananlar var mı? Büyük ihtimalle o dönem kapandı.

Bu hikayeyi paylaş

Facebook

heyecan

2024-05-05
 Konya'da silahlı saldırı: 4 yaralı}

Konya'da silahlı saldırı: 4 yaralı

Merkez Karatay ilçesi Kerimdede Mahallesi'ne üç tekerlekli motosikletle gelen iki kişi, Avcılar Sokak'ta bulunanların üzerine rastgele av tüfeğiyle ateş açtı.Saçmaların isabet ettiği Ömer (37) ve Nevzat Özgökmen (44) ile Suriye uyruklu Hamis El Süleyman (30) ve eşi Nehide Süleyman (35) yaralandı.YAR...

Read More »