2024-05-04 23:24:06

Microsoft, Windows 11 sürüm 24H2 için potansiyel RTM yapısını test etmeye başladı - Dünyadan Güncel Teknoloji Haberleri - 05/04 23:24

Microsoft, Windows 11 sürüm 24H2 için potansiyel RTM yapısını test etmeye başladı - Dünyadan Güncel Teknoloji Haberleri
Microsoft, Windows 11 sürüm 24H2 için potansiyel RTM yapısını test etmeye başladı - Dünyadan Güncel Teknoloji Haberleri
Microsoft, Windows 11 sürüm 24H2 için potansiyel RTM yapısını test etmeye başladı - Dünyadan Güncel Teknoloji Haberleri



Ne bilmek istiyorsun


Microsoft şu anda, 24H2 sürümü olarak bilinen bir sonraki büyük sürüm için temel RTM yapısı olmasını umduğu bir Windows 11 yapısını test ediyor. ve şu anda Canary ve Dev Channel’daki Insider’lara sunuluyor. Son anda ortaya çıkan dikkat çekici bir hatanın bulunmadığını varsayarsak, bu, Microsoft’un bu yaz ve sonbaharda piyasaya sürülmek üzere yeni donanıma ön yüklemeye başlamak üzere OEM’lere ve dış ortaklara sunacağı yapıdır.

Bu günlerde Microsoft, “RTM” terimini eskisi gibi bir anlama gelmediğinden kullanmaktan kaçınmayı seviyor. Geçmişte, Windows’un RTM yapısı, Windows’un bir sonraki sürümünün tam özellikli bir temsiliydi, ancak Hizmet Olarak Windows artık durum böyle değil. Bunun yerine, bugünkü RTM dönüm noktası, temel platformun yeni donanıma ön yükleme yapabilecek kadar kararlı olduğu bir anı temsil ediyor.

Bu, 24H2 sürümünün şu anda bir RTM dönüm noktasına ulaşmış olmasına rağmen, güncellemenin özelliğin tamamlanmış olarak değerlendirilmesine daha daha aylar olduğu anlamına geliyor. Kaynaklarım, 24H2 sürümünün özelliklerin Temmuz ayına kadar tamamlanmayacağını ve Microsoft’un, hizmet güncellemeleri aracılığıyla 24H2 sürümüne ek özellikler sunacağını söylüyor.

Bana OEM’lerin RTM olarak kabul edilen 26100.x yapısını henüz almamışlarsa önümüzdeki hafta en kısa sürede alacakları söylendi. Bu gerçekleştiğinde, Insider’ların bu yapıdaki Insider Programından kaydını iptal edebilmesi veya bunu işletim sistemi ve güvenlik güncellemeleriyle hizmet verilecek en son üretime hazır yapıyı temiz kurulum için kullanabilmesi çok uzun sürmeyecek.

Microsoft, önümüzdeki birkaç hafta içinde Windows Insider Canary Channel’ı yeni yayın öncesi Windows sürümlerine taşıyacak; bu nedenle, 2025’te daha fazla Windows önizleme yapısını test etmekle uğraşmak istemiyorsanız şimdi Insider Dev Channel’a geçmelisiniz.

24H2 sürümünün önceden yüklendiği bilgisayarların Haziran ayında Snapdragon X Serisi cihazlarda görünmeye başlaması ve bu yılın ilerleyen dönemlerinde 24H2 sürümü tamamlandığında OTA güncellemesi olarak herkese sunulması bekleniyor. Windows 11 sürüm 24H2’nin programı ve ne olduğunu ve ne zaman olduğunu anlamak için ilk olarak Arm PC’lerle başlayan benzersiz iki dalgalı kullanıma sunma planı hakkında daha fazla bilgi edindiğinizden emin olun.

Windows ve Xbox fanatikleri için en son haberler, incelemeler ve kılavuzlar.

2024-05-04
 Arakanlı Müslümanların dramı sürüyor}

Arakanlı Müslümanların dramı sürüyor

Myanmar ordusunun silahlı militanlarla mücadele gerekçesiyle Arakan'da sivillere yönelik saldırılarında 25 Ağustos'tan bu yana binlerce Müslüman hayatını kaybetti.ÖLÜ SAYISI BELLİ DEĞİLMyanmar yönetiminin bölgeye giriş çıkışlara izin vermemesi nedeniyle ölen sivil sayısı tam olarak tespit edilemiyor...

Read More »